Like A Dream
Princess Dimples♥

Diary Biodata

Every heart has a pain. Only the way of expressing it's different.

Mood : In love with Muhammad Ezzat Ezman bin Mohd Hairis

Daisypath Happy Birthday tickers

“In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.”Memories


Thank you Holland for giving me so many precious memories in my life. I won't ever forget all the memories. I will keep it safe in my heart.

5 Nov 2009 - 5 Nov 2014

“The scariest thing about distance is that you don’t know whether they’ll miss you or forget you.”


Daisypath Vacation tickers


Contact Me

: AmAnina Azizan
: @amaninaazizan
: @amaninaazizan

A warmful thanks

Template: Nurul AtiQah
Basecodes: Ainabillah Shafie
Re-Edit: Amanina Azizan
Others:   


Max 24:7 - Mpop Malaysia

Assalamualaikum dan salam sejahtera..
Hari ni Amani nak cerita pasal Max 24:7. Sebelum ni banyak post yang hanya suka suka pasal Max 24:7 now Amani nk buat post umum pasal Max 24:7.

Siapakah Max 24:7 ? 

Insipirasinya dari Kumpulan K-Pop yang popular iaitu Super Junior. Berdasarkan ahli yang ramai. Tetapi bukan meniru atau mengikut kumpulan tersebut. Kerana kumpulan ini membawa genre sendiri. Gerak tarian dan lagu dicipta sendiri. Inilah MAX 24:7.

Pada awalnya 12, kini 10 ahli MAX 24:7 mula membuka sayapnya untuk terbang tinggi di negara kita. 10 orang jejaka muda, Kim , Hans, A'ar, Fifie, Iym, Ob, Virgo, Mierul, Jaq dan Eykal. Masing-masing mempunyai kebolehan sendiri dalam kumpulan ini. Dari segi nyanyian dan juga tarian. Tertubuhnya kumpulan yang berasaskan tema M-POP ini pada setahun yang lepas dibawah bimbingan penyanyi/penulis lirik Aesar Mustafa.

25 Mei 2012, tercipta satu sejarah yang bermakna apabila MAX24:7 berkongsi pentas bersama Kumpulan U-Kiss yang disukai ramai. Dalam sekelip mata, peminat peminat U-kiss tertarik pada MAX24:7 juga. Terima Kasih pada Tuhan kerana memberi peluang yang besar pada MAX 24:7
Mari kita kenali semua ahli-ahli Max 24:7 :


Credit too : Blackpepper Production

Nama Penuh : Muhammad Hanis bin Rahim
Tarikh Lahir : 24 September 1990
Fanpage : Hans Max 24:7

Hans. Itulah nama panggilan dia. Dia seorang yang baik hati dan seorang yang pemalu. Hans pada awal pengenalan merupakan seseorang yg mempunyai sifat pemalu tetapi sesudah sesi perkenalan antara satu sama lain, empunya nama Muhammad Hanis ini rupa-rupanya seorang yang "happy go lucky", mudah diajak berbual. Dia juga selalu tersenyum .

Credit too : Blackpepper Production

Nama Penuh : Arieff Ashraf bin Bukhari 
Tarikh Lahir : 25 Jun 1991
Fanpage : A'Ar Max 24:7

Arieff atau lebih dikenali sebagai Aar adalah seorang yang boleh dikatakan hyper active. Dia juga dikenali dengan sifat  suka membuat orang tertawa dengan kesengalannya. Terdapat satu kelebihan yang menarik pada Aar ia adalah mata juling dia. Dalam kesengalan dan kenakalan Aar, dia juga seorang yang selalu mengambil berat tentang keluarga dan rakan-rakannya.

Credit too : Blackpepper Production

Nama Penuh : Ahmad Afifi bin Abu Kassim
Tarikh Lahir : 13 Julai 1990
Fanpage : Fifi Max 24:7 

Ahmad Afifi atau Fifi,mempunyai daya tarikan pada senyuman dan pandangan matanya yang berjaya menarik perhatian umum di sekelilingnya.Fifi merupakan seorang rapper juga dalam kumpulan ini. bermakna 3 orang ahli merupakan rapper. Sifat penyayang dan baik hati seperti seorang abang sememangnya menarik hati.

Credit too : Blackpepper Production


Nama Penuh : Imtiaz Fahmi bin Ismail
Tarikh Lahir : 31 Mac 1991
Fanpage : Imtiaz Max 24:7

Imtiaz Fahmi bin Ismail atau lebih dikenali dengan panggilan Iym merupakan salah seorang ahli yang mempunyai bakat menjadi Emcee dalam kumpulan ini. Iym lincah berbahasa Inggeris dan petah berkata-kata. Selain selalu membuat video cover lagu, dia juga seorang yang addicted to Starbucks. Keistimewaan iym dapat dilihat dengan gaya dan rambutnya.

Credit too : Blackpepper Production

Nama Penuh : Omar Bahrain bin Ahmad 
Tarikh Lahir : 10 Mac 1989
Fanpage : O.B Max 24:7

Patung lilin kepada abang apam. Kemahirannya dalam bidang masakan terutamanya dalam bidang bakeri membuatkan Omar Bahrain a.k.a OB diberi panggilan tersebut. OB, seorang yang pemalu. Sifatnya yang kurang berbicara tetapi sering tersenyum pada yang memandang disenangi oleh semua kerana kelihatan ceria dan ramah.


Credit too : Blackpepper Production

Nama Penuh : Mohd Amirul Aizad 
Tarikh Lahir : 15 September 1992
Fanpage : Mierul Max 24:7

Puss In Boots. Panggilan yang diberi oleh peminatnya. Kerana matanya yang besar,membuatkan Amirul Aizad kelihatan innocent dan comel. Amirul atau Mierul, merupakan salah seorang rappers dalam kumpulan ini. Dia menarik perhatian peminatnya dengan gaya rambut dan matanya. 


Credit too : Blackpepper Production

Nama Penuh : Muhammad Haikal bin Alias
Tarikh Lahir : 10 Januari 1993
Fanpage : Eykal Max 24:7

Merupakan ahli termuda dan salah seorang rapper dalam kumpulan ini.Mempunyai perwatakkan yang riang dan caring tentang fans dia.Umur baru sahaja 19 tetapi sudah bijak membahagikan masa untuk bidang hiburan dan juga keperibadian. Menarik perhatian dengan senyumannya.


Credit too : Blackpepper Production


Nama Penuh : Muhammad Gusman bin Nasir
Tarikh Lahir : 1 Ogos 1992
Fanpage : Jaq Max 24:7

Muhammad Gusman atau lebih mudah Jaq merupakan ahli yang kelihatan series tetapi sebenarnya seorang yang periang. Dia antara ahli yang aktif dilaman sosial. Dia selalu melayan peminatnya apabila mempunyai masa yang lapang.

Credit too : Blackpepper Production


Nama Penuh : Herman Anak Midin
Tarikh Lahir : 27 ogos 1989
Fanpage : Virgo Max 24:7

Virgo. Seorang yang sangat periang dan peramah. Satu-satunya ahli yang berasal dari luar semenanjung Malaysia. Hobinya bermain bowling. Biarpun berlainan agama, ini tidak menghalang Virgo bergaul dengan semua orang. 

Credit too : Blackpepper Production

Nama Penuh : Mohd Nor Azizi bin Zakaria
Tarikh Lahir : 9 Max 1987
Fanpage : Kim Max 24:7

Abang Long , jolokan yang diberi kepada Kim kerana merupakan ahli yang tertua dalam kumpulan ini.
perwatakkan dia yang serius dan matang, menarik pandangan yang memandang.
Kurang bersuara tetapi senang pabila berinteraksi mudah difahami oleh fans yang mengenali dirinya.


Max 24:7 mempunyai 4 lagu dan 1 lagu yang diolah semula.

Gadis Dan Bunga - diolah semula.Cinta 24:7Satu CintaBiar Putus Sementara ft Aesar Mustapha

PING ! Ft Lady Didie 
Dalam dunia hiburan ini, ada pembenci ada peminat. 
in other words, "Haters Make You Famous, Read it or leave it."
Atau "Haters Be Gone" . Menjadi satu adat di Malaysia,tidak sah jika tiada kritikan buruk dari orang yang tidak tahu erti musik, erti dunia hiburan. Support Local Music please. Be a Malaysian. :)Teruskan menyokong Max 24:7 dan terima kasih kerana menyokong Max 24:7.

Salam sayang daripada kami , Fans Max 24:7.