Like A Dream
Princess Dimples♥

Diary Biodata

Every heart has a pain. Only the way of expressing it's different.

Mood : In love with Muhammad Ezzat Ezman bin Mohd Hairis

Daisypath Happy Birthday tickers

“In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on.”



Memories


Thank you Holland for giving me so many precious memories in my life. I won't ever forget all the memories. I will keep it safe in my heart.

5 Nov 2009 - 5 Nov 2014

“The scariest thing about distance is that you don’t know whether they’ll miss you or forget you.”


Daisypath Vacation tickers


Contact Me

: AmAnina Azizan
: @amaninaazizan
: @amaninaazizan

A warmful thanks

Template: Nurul AtiQah
Basecodes: Ainabillah Shafie
Re-Edit: Amanina Azizan
Others:   


It's getting harder

Assalamualaikum. It's been awhile.

Being able to type a post again just make me feel glad. Because I've always felt hurt whenever I see my blog. All the post that I've publish. It's like a story of my journey. 

Ahah. Can't believe that I've been in Malaysia for one year. I never thought I would come to this far. 
I've made it. I've been through so many bitter sweet moment. Hmm biarlah cerita ni akhir sampai sini.

Hmm. Actually, for all the time that i've been here, I learned so many things. From an immature little girl, and turned up as a mature big girl. Sorry, I just think that I need some compliment from myself.
But yeah...

Allah temukan saya dengan pelbagai jenis manusia. Pelbagai ragam manusia. Dan dari mereka saya belajar mencari diri saya yang sebenar, membaiki segala kekurangan dan membawa saya melihat dunia yang sebenar.

Dari hari ke hari semakin banyak yang berlaku untuk mematangkan minda saya. Dan dari hari ke hari juga saya belajar untuk mengharungi segalanya dengan sendiri tanpa mengharapkn sesiapa lagi. For this several months, I've ignored everything that can make my mind think so negative. And yeah I'm glad that I'm able to do that.

Somehow, I felt like I lost everything. Rasa mcm dh hilang segala kekuatan tu.. Hanya dalam sekelip mata.

Dulu selalu sangat cakap pasal rindu. Rindu tu rindu tu.. Saya rasa rasa rindu yang saya selalu ucapkan dulu adalah rindu yang tak ada nilai dan juga rindu yang sangat sangat sangat TAK BERMAKNA ! Rasa mcm selama ni dah rindu pada orang salah. And I'm glad yang memang sekarang jarang guna perkataan rindu tu lagi untuk mereka mereka. Bukan tu je mmg dh jarang akan cakap pasal rindu. Sbb... Rindu... Rasa tu.. Sangat menyakitkan. Haha.

Tapi kali ni....Rasa tu datang.. Datang membawa balik segala kisah silam.. Segala kisah pahit manis yang berlaku. Makin menafikan makin sakit rasa dia.. Yes I admit. I do miss... I do miss them..
Allahuakbar... Peritnya rasa ni...


Setahun dah berlalu.. setahun juga aku cuba untuk tak fikir tentangnya.. Tpi... Makin lama makin tk kuat.. Rasa dh jatuh.. Jatuh terjunam... 

Berapa lami lagi.... Rasa perit... RIndukan orang yang kau SUSAH nak jumpa because of distance matter. Bersyukurlah kalau kau berpisah dengan orang yang kau sayang tpi still satu negara... Bersyukurlah... Tolong bersyukur.

Pernah tk rasa apa aku rasa? 
Bila kena tahan segalanya... 
bila kena pujuk hati ni.. 
Bila kena tenangkn minda ni.... 

Ye aku tahu, tk guna nak rasa mcm ni.. tpi pernah tk paham.. betapa susahnya... nak buat semua ni?
Sebab aku tahu hakikat yang sebenar tpi still tk nk percaya.. Still nk fikir apa yang aku nak fikir...
Ya Allah....

Aku mengharap.... tak.. aku tk nk berharap..sbb aku tahu.. peluang tu sangat tipis.. tapi hakikatnya aku berharap sgt sbb aku perlukan mereka......

Setiap kali terfikir,
Setiap kali nampak benda yang berkaitan dengan ni,
Aku cuba... cuba untuk tidak melayan.. tpi kdg kdg... aku tewas dan ya.. sekarang aku dh tewas...

Ya Allah.. Jagakan mereka untukku.. Dan temukan ku dengan mereka suatu hari nnti dalam keadaan yang baik dan situasi yang sgt mengembirakan...

Jaga diri kawan. Aku tak mampu tak mampu nak tunjuk yang aku masih perlukan korang. Sebab jika aku tunjuk aku tak boleh nak teruskan hidup aku.
Ya Allah, jika mereka berfikir yang aku lupakan mereka, kau berikanlah mereka petunjuk bahawa aku sentiasa mengingati mereka... :')

Dalam hidup ni, kita mesti ada ramai kenalan. Mcm mcm jenis kawan kita ada. Dan setiap dari mereka amat berguna untuk kita pada situasi yang tertentu. Percayalah,,,
Walau annoying mana sekalipun percayalah,,, tetap ada gunanya.
Jahat jahat seorang manusia sekalipun tetap ada kebaikannya yang tersembunyi.
Tapi....Ingat, kita mesti tahu juga beza mana baik dan mana buruk. Paling penting... cuba cari positif dalam segala apa jua yang terjadi.

La Tahzan Amanina. Ingat Allah..Luahkan padaNya, pohon doa dariNya.. Sesungguhnya Allah maha kuasa.